הדפסת תלת ממד משנה את תחום רפואת השיניים

הדפסת תלת ממד הינה טכנולוגיה הנמצאת בצמיחה בשנים האחרונות ותחום בולט במיוחד בו עושים שימוש רב בטכנולוגיה זו הינו תחום רפואת השיניים. במהלך העשור האחרון חלה מהפכה בענף זה ופותחו מגוון רב של יישומי דנטל לשימוש בטכנולוגיות הדפסת תלת ממד, החל ממודלים בסיסיים ועד לתכנון שיקום פה מלא יחד עם סריקה אינטרה אורלית. בנוסף, על פי מחקר של חברת Markets and Markets, נמצא כי שוק הדפסת התלת ממד בענף רפואת השיניים צפוי להגיע לסכום של מעל ל-5 מיליארד דולר עד שנת 2023. כמו כן, על פי דוח של SmarTech, בשנתיים הקרובות מכירות של חומרי הגלם להדפסת תלת ממד בתחום רפואת השיניים יסתכמו בכ-310 מיליון דולר.

"תחום רפואת השיניים  שונה ומיוחד מענף הרפואה הכללית, בניגוד לענפים אחרים, בענף זה כל הטיפול של הפציינטים כגון שתלים, טיפולי יישור שיניים, כתרים וכד' מותאם לפציינט ונעשה במיוחד עבורם, במידות מותאמות אישית" מציין אנדרס אידסס, מנהל תחום התלת ממד בחברת מפעיל המשווקת מדפסות תלת ממד ליישומים מגוונים לרבות אסיגה מקס המיועדות לתחום הדנטל. הדפסת תלת ממד הינה הפתרון האולטימטיבי לייצור בענף רפואת השיניים, שכן ניתן ליצור את החלקים במהירות ובמחירים נוחים יחסית לשיטות קונבנציונליות.

"הדפסת התלת ממד חוסכת עלויות רבות ומקצרת את זמן השירות ללקוחות" אומר מג'די קומציה, מנכ"ל דנטל טק סנטר בע"מ המתמחה בעבודה דיגיטלית בטכנאות שיניים,

"זמן זה כסף, ובזכות  מדפסת התלת ממד אסיגה, בשילוב סורק אולטרה אוראלי וסורק תלת ממד EinScan Pro, אני מסוגל להיות יעיל בעבודה, לספק שירות כולל תצוגה ויזואלית של טיפולים מורכבים בצורה מיטבית, ליותר לקוחות בזמן יותר קצר ובכך לשפר את השרות עבורם".

מג'די מוסיף "לפני מספר שנים התחלתי לעבוד עם חברת מפעיל משה אברהם נציג החברה תמך בתהליך לכל אורך הדרך ונתן מענה לכל שאלה ואתגר שעלה לפני ואחרי שרכשתי ממפעיל את מדפסת אסיגה, וסורק תלת ממד .EinScan Pro מאז רצף עבודה שלי התייעל והפך לטוב יותר, העבודה שוטפת ונטולת תקלות כמעט לחלוטין לעומת השיטה המסורתית לטיפול שיניים".

ישנם מספר יישומים ושימושים לתחום הדנטל בהם יש יתרון לייצור בהדפסת תלת ממד, הראשון הוא שתלי שיניים שבעזרתם מחליפים שיניים שנעקרו מסיבות שונות. עד לא מזמן, מרבית הניתוחים בוצעו ביד חופשית, כלומר, הרופא קדח ועבד על נקודות בלסת תוך כדי שהוא מציץ בצילומי רנטגן והמקדח כוון ידנית. רק במקרים פרטניים השתמשו בתומכי ניתוח שכיוונו את המקדח בדיוק לאזור הרצוי. כאן נכנסות לתמונה מדפסות התלת ממד. בזכותן ניתן להדפיס, בזמן קצר ובעלות של כמה עשרות שקלים בלבד תומכי ניתוחים שמקצרים את התהליך משמעתית עם דיוק גבוה ופחות סבל מכאבים. 

יישום שני שמדפסות התלת מימד "תפורות" עבורו הוא כתרים וגשרים. באמצעות המדפסות ניתן להדפיס כתרים זמניים וקבועים או גשרים ברזולוציות גבוהות בעלות יחסית נמוכה ובמהירות. בנוסף, למדפסת התלת ממד אסיגה פלטפורמת חומרים פתוחה, דבר המאפשר שימוש בחומרים שונים  מספקים שונים ובכך להרחיב את מנעד אפשרויות היישומים והפתרונות ולספק לפציינט מוצר מותאם אישית. טוען אנדרס אידסס, מנהל תחום התלת ממד בחברת מפעיל. יתרה מכך,הדפסת תלת ממד מאפשרת לרופאי שיניים ליצור שכפולים איכותיים של פריטים אנטומיים שונים לצורך הדמיה ותרגול, לדוגמה לסת, על מנת להבין בצורה טובה יותר את האנטומיה של המטופל וכך להחליט על גישת הטיפול תוך צמצום הסיכונים שעלולים להופיע.





עתיד התחום נראה מבטיח ובעל פוטנציאל גדול להתרחבות. "ישנם עוד יישומים רבים בהם הדפסת תלת ממד יכולה לסייע בעתיד".   מוסיף מג'די "החל מסדים כירורגיים, המאפשרים קידוח מדויק ומיקום מושלם של השתלים, או כתרים זמניים שניתן להדפיס ולהתקין למטופל באופן מידי,  ובעתיד כשניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיה עבור כתרים וסתימות בחומר קבוע (לא רק זמני) ואני מאמין שיהיה בקרוב, הסיבות העיקריות שרוב המטופלים מגיעים אל רופא השיניים, אני מאמין שעולם רפואת השיניים ישתנה לחלוטין".

בסופו של דבר הוספת מדפסות תלת ממד לארגז כלים של מרפאות שיניים בין אם פרטיות או של קופות חולים הן סימן לכך שהרופאים מוכנים להשקיע במטופלים שלהם על ידי שימוש בכלים הטובים ביותר שאפשר ולתת להם את הטיפול הטוב ביותר.